A tengeri sós vízben alaposan megmosott meggyet kézzel kimagoztam, hogy az esetleges kukacos szemeket ki tudjam szűrni. Találtam benne, örültek neki a tyúkok, mert tudjuk: szereti a tik a meggyet...
Ezután botmixerrel összecsócsáltam és kis cukorral megszórva 2 órát állni hagytam. Apránként mértem meg a meggyet, majdnem 9 kiló volt. Én ehhez a mennyiséghez másfél kiló cukrot adtam. Állás közben időnként megkevergettem, majd szűrőbe öntöttem, ahol fakanállal kicsit megpasszíroztam, hogy minél több lé follyon ki belőle. A kifolyt levet üvegekbe töltöttem, összesen 6 darab 1 literes jó sűrű rostos ivólevem lett, amit a befőzőautomatába téve 80 fokon 20 percig dunsztoltam.
Az útmutató szerint ivóleveket, szörpöket: 80C°-on és 20 percig dunsztoljuk.
A visszamaradt gyümölcssűrítményt kifőztem lekvárnak, de ez olyan kis mennyiség volt, hogy nem tartottam érdemesnek a lekvárfőző betétbe tenni. Lábosban egy üveg magam főzte almapektint, meg 30 deka cukrot tettem hozzá, és kb. 50 perc alatt kész lett a 3 darab 1 literes jó sűrű meggylekvár. Ezeket az ivólevek helyére betettem a gépbe és 95 fokon 35 percig dunsztoltam. Mivel forró volt a víz a fazékban, tényleg nagyon hamar kész lett.
Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.
Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.
1. Vékony héjú citromot megmosunk, hajszálvékony karikákra vágunk. 2. Citromonként 5 dl vizet számítva, 24 óráig áztatjuk, majd tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg az áztatólé...
Elkészítési idő:Vasas Ildikó
Elkészítési idő:A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk...
Elkészítési idő: