A tengeri sós vízben alaposan megmosott meggyet kézzel kimagoztam, hogy az esetleges kukacos szemeket ki tudjam szűrni. Találtam benne, örültek neki a tyúkok, mert tudjuk: szereti a tik a meggyet...
Ezután botmixerrel összecsócsáltam és kis cukorral megszórva 2 órát állni hagytam. Apránként mértem meg a meggyet, majdnem 9 kiló volt. Én ehhez a mennyiséghez másfél kiló cukrot adtam. Állás közben időnként megkevergettem, majd szűrőbe öntöttem, ahol fakanállal kicsit megpasszíroztam, hogy minél több lé follyon ki belőle. A kifolyt levet üvegekbe töltöttem, összesen 6 darab 1 literes jó sűrű rostos ivólevem lett, amit a befőzőautomatába téve 80 fokon 20 percig dunsztoltam.
Az útmutató szerint ivóleveket, szörpöket: 80C°-on és 20 percig dunsztoljuk.
A visszamaradt gyümölcssűrítményt kifőztem lekvárnak, de ez olyan kis mennyiség volt, hogy nem tartottam érdemesnek a lekvárfőző betétbe tenni. Lábosban egy üveg magam főzte almapektint, meg 30 deka cukrot tettem hozzá, és kb. 50 perc alatt kész lett a 3 darab 1 literes jó sűrű meggylekvár. Ezeket az ivólevek helyére betettem a gépbe és 95 fokon 35 percig dunsztoltam. Mivel forró volt a víz a fazékban, tényleg nagyon hamar kész lett.
Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.
Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.
A kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük melegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tedd a cseresznyét és az édesítőt egy lábasba. 2. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva főzd 5 percig. Közben a fakanállalfinoman nyomd szét a cseresznye szemeket. 3. Vedd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsd meg és géppel reszeld le A hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet vágd apróra Terítsd el sütőpapírokon és tedd ki a tűző napra aszalódni (gézzel takard...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Főzni, addig, hogy a héját szét lehessen nyomni. - Egy napig hagyjuk állni - Hidegen turmixold össze - Add hozzá a 2 tasak zselatint - Ízesítsd ízlés szerint cukorral/édesítő...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes