Családireceptkönyv.hu

Rostos meggyivólé és meggylekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tengeri sós vízben alaposan megmosott meggyet kézzel kimagoztam, hogy az esetleges kukacos szemeket ki tudjam szűrni. Találtam benne, örültek neki a tyúkok, mert tudjuk: szereti a tik a meggyet...
Ezután botmixerrel összecsócsáltam és kis cukorral megszórva 2 órát állni hagytam. Apránként mértem meg a meggyet, majdnem 9 kiló volt. Én ehhez a mennyiséghez másfél kiló cukrot adtam. Állás közben időnként megkevergettem, majd szűrőbe öntöttem, ahol fakanállal kicsit megpasszíroztam, hogy minél több lé follyon ki belőle. A kifolyt levet üvegekbe töltöttem, összesen 6 darab 1 literes jó sűrű rostos ivólevem lett, amit a befőzőautomatába téve 80 fokon 20 percig dunsztoltam.
Az útmutató szerint ivóleveket, szörpöket: 80C°-on és 20 percig dunsztoljuk.
A visszamaradt gyümölcssűrítményt kifőztem lekvárnak, de ez olyan kis mennyiség volt, hogy nem tartottam érdemesnek a lekvárfőző betétbe tenni. Lábosban egy üveg magam főzte almapektint, meg 30 deka cukrot tettem hozzá, és kb. 50 perc alatt kész lett a 3 darab 1 literes jó sűrű meggylekvár. Ezeket az ivólevek helyére betettem a gépbe és 95 fokon 35 percig dunsztoltam. Mivel forró volt a víz a fazékban, tényleg nagyon hamar kész lett.
Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.

Elkészítés:


Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almabefőtt
Almabefőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma befőtt
Birsalma befőtt

A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. Feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,hogy ellepje mert hamar megbarnul. Odatess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísér
A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísér

Mossuk meg jól az őszibarackokat, ha módunkban áll nektarint vásároljunk. Vágjuk kétfelé, vegyük ki a magját, majd aprítsuk egy centis darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fanni
Tepsiben sült zöldségek
Tepsiben sült zöldségek

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk