4szál sárgarépa
4szál fehér répa gyökér
1karalábé
1zeller zöldel együtt ha lehet
1paprika
1paradicsom
1vöröshagyma
1kg csirke szárny
2db far-hát
Csirke nyak kb 6db
4-6db csirke láb
5-6db csirke máj. De ezt a vége felé tedd bele mert hamar megfő. De nem feltétlen kell vele.
Só izlés szerint
Egész bor fél evőkanálnyi
1evőkanál delikát
2erőleves kocka
2 db tyúk húsleves kocka
Töltelék : fél kg kenyér vagy 8 db zsemle
6tojás
Só bors. Pici pirpspaprika.
Olaj aprora vagott vöröshagyma vagy reszelj le egy fél hagymát.
Petrezselyem zöld.
Felteszed a húst főni,amikor fehabzott leszeded róla a habot. Utána beleteszed a zöldsegeket. Jó nagy fazékba főzd hogy elférjen minden kényelmesen. Lassu!!!tüzön fözöd kb 2-2.5órát. Utána szépen kiszeded belőle a zölds ezégeket és a husokat es leszűröd egy sűrű szűrővel hogy teljesen tiszta legyen és a delikat meg az alja ne maradjon benne.
Töltelék:
Beáztatod a kenyeret.kinyomkodod,elotte a hagymát kb 1,5dcl olajon picit pirottod...de ne legyen barna!!!! Csak üveges. Ebbe beleteszed a petrezselyem zöldet ami leget friss és száritott is. Kb 2evőkanálnyi.
Pici pirospaprika,só,bors.
Jöhet vele a tojas. Mind a 6db-ot beleteszed. Össze kevered alaposan.
Ha kész akkor kb 3zacskóba elosztod. Bekötöd a száját es beleteszed a levesbe főni. Főzd benne legalább 1,5órát.
Amikor leveszed a levest ezt egy külön nagyobb tányérra teszed. Es még melegen vedd ki a zacskóból. Szépen tudod majd szeletelni és isteni finom :)
Főzz cérna metéltet a leves mellé vagy csiga tésztát. Szerintem ez a két tészta illik a húsleveshez.
Jó étvágyat :)
Ha szereted akkor főzhetsz vele egy két vagy három szem burgonyát is. Finom :)
A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk.A tojásokat villával összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a fűszerpaprika é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, megszárított petrezselymet turmixgépbe vagdosom. A megpucolt uborkát szeletekben hozzáadom, összepépesítem. Egy leveses lábos aljába rakom a vajat, hozzáreszelem a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk, a paprikát csíkokra szeljük. A paradicsomot leforrázva megszabadítjuk héjától, és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes