1 kg liszt
1 csomag élesztő
12 dkg kristálycukor
1 csomag vanília
12 dkg vaj
5 dl tej
4 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
2 csomag Rákóczi túrós pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
fél citrom reszelt héja
A tetejére:
2 tojássárgája
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Langyosra hűtjük, beleütjük a 4 tojássárgáját, belekeverjük az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót és a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, duplájára kelesztjük. Közben a pudingporba keverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, —a tejet, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A megkelt tésztát kettévesszük, kinyújtjuk 25 x 36 cm-es téglalappá, széltében és hosszában is 4 felé vágjuk.
A kis téglalapok egyik szélét bevagdossuk, a sima felére halmozzuk a pudingot, erről a feléről feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszűk, megkenjük tojássárgájával, még hagyjuk kelni kb. 20 percet. Ugyanígy nyújtjuk-vágjuk-töltjük a másik adagot is.
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, majd 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Lisztet egy tálba beleszitáljuk, közepébe fészket készítünk, beleöntjük a langyos tejet, és a vizet, + morzsolva az élesztőt. Mikor habosodni kezd hozzáadjuk a sót, borsot, össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a tojásokkal habosra keverem, hozzáadom a mazsolát és a gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat és a vajat. 2. Belemorzsolom a túrót és összedolgozom az átszitált, sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű