2 üveg fehérbor,
1/2 üveg vörös bor,
1 citrom vagy 3-4narancs
1 üveg borhoz 20 dkg cukor
A citromot vékonyan meghámozzuk, a héját kevés borral leöntve néhány órát állni hagyjuk. Majd leszűrjük, és hozzáadjuk a bort, a cukrot, és elkeverjük.
A virágokról lemosom a port, majd a többi hozzávalóval üvegbe teszem. Felöntöm vízzel és hűvös kamrában három napig hagyom állni. Leszűröm, üvegekbe töltöm és hűtőben tárolom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt, lehűtött vízzel felöntjük egy uborkás üvegbe. 2. Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így az epermagok nem kerülnek bele a limonádéba. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a bazs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeggyleves 0,5 kg meggy 2 dl tejföl 2 dl tejszín (elhagyható) 2 evőkanál liszt só, cukor, fahéj, szegfűszeg reszelt citromhéj A meggyet a fűszeres vízben megfőzzük, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes