1 ½ bögre cukor
1 ½ bögre liszt
8 evőkanál kakaópor
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
¾ bögre tej
½ bögre olaj
1 tk. só
1 tk. vanília
1 ¾ bögre meleg víz
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. 1 bögre cukrot, 1 ½ bögre lisztet, sütőport és a 4 ek.
kakaóport összekeverjük.
Egy másik tálban a nedves alapanyagokat (tejet, vaníliát és az olajat) összekeverjük.
A nedves alapanyagokat összekeverjük a száraz alapanyagokkal és sütőformába öntjük.
A megmaradt ½ bögre cukrot és 4 ek. kakaóport összekeverjük, majd egyenletesen
rászórjuk a massza tetejére.
Leöntjük a tetejét meleg vízzel és a sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, az olajat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaós masszához,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze a tésztat. Ha ezzel megvagyunk, négyzet alakba nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk össze, akár egy szalvétát, és pihentessük egy ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal linzetésztát gyúrunk, melynek felét tepsibe reszeljük. Gazdagon megkenjük barackízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és a csipe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes