6 tojás sárgája (én L-es tojásokat használtam)
6 púpos evőkanál cukor
6 púpos evőkanál Nutri-free rizsliszt (más rizsliszt is jó, én ezt használom) innen: Egészségmarket
6 tojás fehérje
1 evőkanál tápiókakeményít
1 bio citrom reszelt héj
A tojásokat megmostam, felütöttem gondosan szétválasztva a tojás fehérjét a sárgájától.
A cukor felét felhabosítottam a tojássárgákkal, a másik felét pedig a tojásfehérjéhez adtam és robotgéppel kőkemény habot vertem belőle. Még mindig robotgéppel alacsony fokozaton a cukros tojássárgáját hozzákevertem, majd egy fakanállal a lisztet és a citromhéjat is óvatosan belekevertem.
A masszát a tepsibe öntöttem és elegyengettem, majd a sütőbe toltam és kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Egy tiszta konyharuhára porcukrot szórtam és a megsült, forró tésztát ráborítottam lehúztam a sütőpapírt és úgy forrón feltekertem és úgy hagytam, majd kitekertem, megkentem finom házi baracklekvárral és újra felcsavartam. Kihűlés után szeleteltem.
Kezdd azzal, hogy felteszel forrni vizet egy akkora edényben, ami fölé tudod helyezni a nokedliszaggatót. Sót teszel bele, és lefeded. Egy tálban a tejföllel elkevert ,megsózott t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kis lábasban, öntjük a rizstejet, beletesszük a rizspelyhet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik ez körül-belül 5 perc, majd hozzáadjunk a fahéjat. Fedő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKéses robotgépbe szórtam a száraz anyagokat, elkeverem, hogy homogén legyen. Majd hozzáütöm a tojást és hozzáöntöm az olvasztott kókuszolajat és mézet. Forgatok rajta párat, majd e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes