menu

Családireceptkönyv.hu

Vakarcs (talponsült pogácsa)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg sertészsír, só, egy dl tej, három dl tejföl, másfél csomag sütőpor.

Elkészítés:


A liszteket a zsírral összemorzsoljuk, beleöntjük a sütőport, ízlés szerint megszórjuk sóval, kevés tejet adunk hozzá, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk, és az egészet egyben hagyva, kizsírozott tepsibe tesszük. Késsel bevagdossuk a tetejét, megkenjük tejföllel, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor elkészült, darabokra tördeljük, és úgy kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


címlapVakarcs a szegények kenyere

Írd be a keresett kifejezést vagy a recept nevét!

mit keresel?

receptkalóriatápanyag
Vakarcs a szegények kenyere recept
Csillus Csillus receptje
receptek kenyerek lepénykenyér elkészítés: könnyű
megosztás0

Vakarcs a szegények kenyere
gyors recept 40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvbe hozzászólások (3) jegyzet
megnézek más lepénykenyér recepteket is!
story

Kedves pótanyukámtól, Eszter anyumtól tanultam :) hó végére, mikor már kevés alapanyagunk van, de valami kiadósat szeretnénk csinálni, bableves mellé vagy csak önmagában teával is tökéletes vacsora, ebéd, ki hogyan szeretné :) Bármilyen zsírral készíthető, én most libazsírt használtam, mert az volt itthon :)...

story folytatása
hozzávalók / 4 adag

50 dkg finomliszt
4 ek mangalica zsír
2 dl tej (ha nincs tejföl, ez is jó)
só ízlés szerint
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor (elkészítés

A lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet, sütőport, és gyúrni kezdjük.
Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetünk bele még tejet ízlés szerint. Ha túl puhának tartjuk, akkor pedig lisztet.
Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk benne, a tetejét bevagdossuk, megkenjük olajjal vagy esetleg tojással, és közepesen meleg sütőbe toljuk fél órára.
Fél óra után megnézzük, és kicsit pirítjuk még, ha szükséges, hogy a teteje is szép aranybarnára süljön.elhagyható, de ettől puhább lesz a tészta, omlósabb)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászosuborka krémleves
Kovászosuborka krémleves

Az uborkát felkockázzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és az uborka levét, megszórjuk a borssal. Elkeverjük benne a joghurtot, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Hidegen, joghurttal m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymaleves
Hagymaleves

A vöröshagymát megpucoljuk, és kb. 3-4 mm vastagra felszeleteljük. Ha van póréhagymánk, akkor vegyesen használjuk. Annál finomabb, minél többféle hagymából készül. Az újhagymát fe...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márványos sajttorta
Márványos sajttorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk