menu

Családireceptkönyv.hu

fahéjas grízes mézes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (35x28 cm):
Fahéjas tészta:

400 g liszt
1 kk szódabikarbóna
10 g fahéj
130 g cukor
75 g méz
125 g vaj
6 ek tej


Sárga piskóta:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt


Kakaós piskóta:

4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaó


Krém:

1,4 liter zsíros tej
1 ek vanília aroma
225 g méz
100 g búzadara
80 g keményítő
150 g vaj
300 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor


Díszítés:

120 g tejcsokoládé
7 ek habtejszín
20 g fehér csokoládé


Elkészítés:

A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze.
A

Elkészítés:


Elkészítés:

A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze.
A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze.
Osszuk három egyenlő részre.
Nyújtsuk ki, és előmelegített sütőben, 180°C-on 7 perc alatt süssük meg egyesével a tepsi hátulján.
A sárga piskótához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, óvatosan forgassuk össze.
Majd adjuk hozzá a lisztet is, és forgassuk össze ezzel is.
Simítsuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10 percig.
A kakaós piskótához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, óvatosan forgassuk össze.
Majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, és forgassuk össze ezzel is.
Simítsuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10 percig.
A krémhez a tejet a vanília aromával és a mézzel főzzük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, és ezzel is forraljuk fel.
A keményítőhöz egy külön tálban adjunk a forró tejből, kavarjuk csomómentesre, és adjuk a többi tejhez, majd főzzük sűrűre.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kavarjuk habosra, majd adjunk hozzá a forró krémből pár kanállal, kavarjuk csomómentesre, majd adjuk a többi krémhez.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd osszuk négy egyenlő részre a krémet.
Végül rakjuk össze a süteményt: tegyük alulra a kakaós piskótát, kenjük meg krémmel, erre rakjuk rá a sárga piskótát, kenjük meg krémmel, majd fahéjas lap, krém, fahéjas lap, krém és végül fahéjas lap jön.
A díszítéshez a tej illetve fehér csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
A tejcsokoládéhoz kavarjuk hozzá a forró tejszínt, majd öntsük a tészta tetejére.
A fehér csokoládét töltsük habzsákba, és csíkozzuk be a tetejét, majd egy fogpiszkálóval merőlegesen menjünk végig a vonalakon váltakozó irányból.
Egy éjszakán át hagyjuk puhulni a rétegeket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors almás
Gyors almás

A készen vett leveles tésztát széthajtogattam, már eleve ki is volt nyújtva, úgyhogy egyből a tepsibe került. A tésztát nagyjából 3 részre osztva, a közepét meghagytam a töltelékn...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta
Piskóta

Az 5 tojássárgáját a 4 ek vízzel habverővel elkeverem, majd cukor,liszt, sütőpor, egészen krémesnek kell lennie. Közben a fehérjét habbá verem, hozzá adagolom. Légkeverés 150fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai palacsinta Jamie Oliver módra
Amerikai palacsinta Jamie Oliver módra

Mindent összekeverünk habverővel csomómentesre és pici oldajon serpenyőben kisütjük kb 8-10 centis körök formájában.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pithivier - Lepénykék
Pithivier - Lepénykék

1. A sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (gáz 6-7. fokozat). Vajazzunk ki 2 tepsit, és béleljük ki őket sütőpapírral. Elektromos habverővel keverjük krémesre és simára a vajat a cukorra...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk