270 g karfiol: 1 tortaformányi pizza
1 tojás
1 bögre reszelt kemény sajt
kevés paradicsom szosz a pizzára
feltét amit akarsz, sajt a tetejére
A karfiolt ledarálom és serpenyőben alacsony hőmérsékleten 5-10 percig kevergetem (csak hogy kiszáradjon, nem kell, hogy süljön. Vigyázz, hogy maradjon fehér. Zárd el gyorsan ha már barnulna). Majd félretszem kihulni. Azt is lehet, hogy hamarabb megcsinálod és a hűtőbe teszed pár orára, mégjobb.
Egy tálba összekeverünk 1 tojást, aztán bele 1 bögre reszelt parmezán sajtot, vagy amilyen sajt van. És bele a karfiol. Ezt összekeverem és sütőpapirra rányomkodom laposra. A szélét egy kicsit magasabbra formázd, mint a pizzának. Mehet a sütőbe 20 percre. Kiveszem, megkenem pici paradicsom szosszal, mehet a feltét meg a sajt a tetejére, vissza a sütőbe +15 percre. Nekem kicsit nehéz volt leszedni a papirt az aljárol, lehet várni kellett volna picit :).
A málna kivételével egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, a végén annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy egy könnyű masszát kapjunk. Töltsük muffinformákba a tésztát, tegy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 12x23 centis kenyérsütőformát. Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a fűszereket, a sütőport és a sót. Egy másik...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes