Családireceptkönyv.hu

Karfiol pizza


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


270 g karfiol: 1 tortaformányi pizza
1 tojás
1 bögre reszelt kemény sajt
kevés paradicsom szosz a pizzára
feltét amit akarsz, sajt a tetejére



Elkészítés:


A karfiolt ledarálom és serpenyőben alacsony hőmérsékleten 5-10 percig kevergetem (csak hogy kiszáradjon, nem kell, hogy süljön. Vigyázz, hogy maradjon fehér. Zárd el gyorsan ha már barnulna). Majd félretszem kihulni. Azt is lehet, hogy hamarabb megcsinálod és a hűtőbe teszed pár orára, mégjobb.
Egy tálba összekeverünk 1 tojást, aztán bele 1 bögre reszelt parmezán sajtot, vagy amilyen sajt van. És bele a karfiol. Ezt összekeverem és sütőpapirra rányomkodom laposra. A szélét egy kicsit magasabbra formázd, mint a pizzának. Mehet a sütőbe 20 percre. Kiveszem, megkenem pici paradicsom szosszal, mehet a feltét meg a sajt a tetejére, vissza a sütőbe +15 percre. Nekem kicsit nehéz volt leszedni a papirt az aljárol, lehet várni kellett volna picit :).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajt házilagosan
Sajt házilagosan

A tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli fehércsokis sajttorta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Sütés nélküli fehércsokis sajttorta

A fehér csokis-áfonyás sajttortának először elkészítjük a alapját. A kekszet ledaráljuk, beletesszük az olvasztott vajat és összegyúrjuk majd egy kapcsos tortaformába (vagy tálcára...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
shakoushah-zsidó-lecsó
shakoushah-zsidó-lecsó

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóri
Felhőpuffancs
Felhőpuffancs

A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük. A túrót, a tojássárgáját, az édesítőt és a sót alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet egy nagy kanállal a kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk