Egészben sült karfiol
gyors recept
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
Mire nem jó egy nagy fej karfiol?! Tűzdeljétek tele finom sonkába tekert sajtrudakkal, és süssétek jól meg. Az eredmény nagyon finom lesz!
hozzávalók / 4 adag
1 közepes db karfiol
10 dkg sonka
25 dkg sajt
3 közepes db újhagyma
25 dkg tejföl
1 db tojás
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
adag: 4 főre
fogás: főétel
Bő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira!
A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk a karfiol üres részeibe, plusz az újhagyma fehér részeit is.
Ezután tegyük az egészet egy nagy tepsibe, és egy keverőtálba öntsük bele a tejfölt, tojást, fűszereket és az újhagyma zöldjét. Majd ezzel a tejfölös "kencével" kenjük át kívülről a karfiolt.
Szórjuk meg a karfiol tetejét még reszelt sajttal, és tegyük így be a sütőbe. Nagyjából 15-20 perc elég is neki, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és szépen megpiruljon a karfiol külseje.
Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk, és fogyaszthatjuk!
sütési hőfok: 180°C
A konzerv barackot összedaraboljuk, levével együtt egy nagyobb tálba öntjük. Beleöntjük a joghurtot és a rostost is, majd jól összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű