menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Egészben sült karfiol
gyors recept
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc


Mire nem jó egy nagy fej karfiol?! Tűzdeljétek tele finom sonkába tekert sajtrudakkal, és süssétek jól meg. Az eredmény nagyon finom lesz!
hozzávalók / 4 adag

1 közepes db karfiol
10 dkg sonka
25 dkg sajt
3 közepes db újhagyma
25 dkg tejföl
1 db tojás
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint


adag: 4 főre
fogás: főétel

Bő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira!
A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk a karfiol üres részeibe, plusz az újhagyma fehér részeit is.
Ezután tegyük az egészet egy nagy tepsibe, és egy keverőtálba öntsük bele a tejfölt, tojást, fűszereket és az újhagyma zöldjét. Majd ezzel a tejfölös "kencével" kenjük át kívülről a karfiolt.
Szórjuk meg a karfiol tetejét még reszelt sajttal, és tegyük így be a sütőbe. Nagyjából 15-20 perc elég is neki, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és szépen megpiruljon a karfiol külseje.
Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk, és fogyaszthatjuk!

sütési hőfok: 180°C

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 10 perces  kuglóf
10 perces kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömölcs leves pudingos
Gyömölcs leves pudingos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyleves - OK
Meggyleves - OK

1. 50 dkg kimagozott meggyet ízlés szerint cukorral, 1 csipet sóval, ½ citrom levével, 2-3 szegfűszeggel és 1 db fahéjjal felteszünk főni annyi vízben, hogy a víz a gyümölcsöt jó u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
GYÜMÖLCS LEVES
GYÜMÖLCS LEVES

a gyümölcsöket a cukorral fahájjal feltesszük főni... a pudingot elkeverjük a tejföllel és annyi vizet adva hozzá hogy folyékony masszát kapjunk és ha a gyümölcsök már puhák hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk