Családireceptkönyv.hu

Karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Egészben sült karfiol
gyors recept
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc


Mire nem jó egy nagy fej karfiol?! Tűzdeljétek tele finom sonkába tekert sajtrudakkal, és süssétek jól meg. Az eredmény nagyon finom lesz!
hozzávalók / 4 adag

1 közepes db karfiol
10 dkg sonka
25 dkg sajt
3 közepes db újhagyma
25 dkg tejföl
1 db tojás
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint


adag: 4 főre
fogás: főétel

Bő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira!
A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk a karfiol üres részeibe, plusz az újhagyma fehér részeit is.
Ezután tegyük az egészet egy nagy tepsibe, és egy keverőtálba öntsük bele a tejfölt, tojást, fűszereket és az újhagyma zöldjét. Majd ezzel a tejfölös "kencével" kenjük át kívülről a karfiolt.
Szórjuk meg a karfiol tetejét még reszelt sajttal, és tegyük így be a sütőbe. Nagyjából 15-20 perc elég is neki, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és szépen megpiruljon a karfiol külseje.
Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk, és fogyaszthatjuk!

sütési hőfok: 180°C

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, aztán a zöldpaprikával, uborkával és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk. 4 evőkanálnyit félreteszünk a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habtekercs
Habtekercs

A margarint összemorzsolom a vajjal,hozzá a többi összetevőt és a felfuttatott élesztőt.Három részre osztom,a részeket sodrom és habbal töltöm. Feltekerem. 1 órára a hűtőbe,majd fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerü BarackLeves
Egyszerü BarackLeves

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A pudingport simára keverjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Nagyon omlós  Almás:
Nagyon omlós Almás:

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk