Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hamis Pacalleves Gombával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-40 dkg laskagomba, -
--2 sárgarépa,
- 3 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- 2 tojás sárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 4 cikk fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
-só, bors,
- ecet( estleg citromlé
-aki szereti Tárkonylevél

Elkészítés:


A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük-
. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát.
- A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk
-. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról.
- A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel,( vagy főzőtejszínnel ) kevés levessel , majd a leveshez adjuk.
Ecettel ízesítjük.( aki nem szereti lehet citromlével is savanyítani )
-apróra vágott tárkonylevelet szórunk a tetejére ...

Hamis Pacalleves Gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bartha
Óvári szelet
Óvári szelet

A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Laska gomba tartósítása
Laska gomba tartósítása

A gombát a margarinon és az olajon lepirítom, ameddig a nedvességtartalmának nagy részét elveszíti. Hozzá adom a hagymát , és a fokhagymát, meghintem a borssal. Ha elkészült, hagy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gombás pirított máj - OK
Gombás pirított máj - OK

1. A megdinsztelt hagymára dobjuk a paradicsomot, a májat és addig pirítjuk, amíg megváltozik a színe a májnak. 2. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és a só ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Gombás-tejfölös borsos tokány
Gombás-tejfölös borsos tokány

A combot kockákra vágjuk,meg pirítjuk olajon, hogy fehér legyen,majd felrakjuk főni vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakjuk a felszeletelt gombát, és együtt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk