-40 dkg laskagomba, -
--2 sárgarépa,
- 3 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- 2 tojás sárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 4 cikk fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
-só, bors,
- ecet( estleg citromlé
-aki szereti Tárkonylevél
A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük-
. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát.
- A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk
-. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról.
- A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel,( vagy főzőtejszínnel ) kevés levessel , majd a leveshez adjuk.
Ecettel ízesítjük.( aki nem szereti lehet citromlével is savanyítani )
-apróra vágott tárkonylevelet szórunk a tetejére ...
Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka bele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk kb. 20 percig. --A megtisztított gombát szintén lereszelj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű