menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis Pacalleves Gombával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-40 dkg laskagomba, -
--2 sárgarépa,
- 3 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- 2 tojás sárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 4 cikk fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
-só, bors,
- ecet( estleg citromlé
-aki szereti Tárkonylevél

Elkészítés:


A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük-
. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát.
- A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk
-. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról.
- A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel,( vagy főzőtejszínnel ) kevés levessel , majd a leveshez adjuk.
Ecettel ízesítjük.( aki nem szereti lehet citromlével is savanyítani )
-apróra vágott tárkonylevelet szórunk a tetejére ...

Hamis Pacalleves Gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Gombás pirított máj - OK
Gombás pirított máj - OK

1. A megdinsztelt hagymára dobjuk a paradicsomot, a májat és addig pirítjuk, amíg megváltozik a színe a májnak. 2. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és a só ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Fokhagymás gombás tészta
Fokhagymás gombás tészta

1. A gombát és a fokhagymát meghámozzuk. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Mindkettőt a felforrósított olajba forgatjuk, és megpirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk, m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gombás-tejfölös borsos tokány
Gombás-tejfölös borsos tokány

A combot kockákra vágjuk,meg pirítjuk olajon, hogy fehér legyen,majd felrakjuk főni vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakjuk a felszeletelt gombát, és együtt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Spenótos gombás palacsinta
Spenótos gombás palacsinta

Egy kevés olajban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a hagymákat, a vajat, és a fűszereket. Míg pirul, hozzáadjuk (ízlés szerint) a citrom levét, és a spenótleveleket. Készre f...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk