menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis Pacalleves Gombával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-40 dkg laskagomba, -
--2 sárgarépa,
- 3 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- 2 tojás sárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 4 cikk fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
-só, bors,
- ecet( estleg citromlé
-aki szereti Tárkonylevél

Elkészítés:


A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük-
. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát.
- A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk
-. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról.
- A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel,( vagy főzőtejszínnel ) kevés levessel , majd a leveshez adjuk.
Ecettel ízesítjük.( aki nem szereti lehet citromlével is savanyítani )
-apróra vágott tárkonylevelet szórunk a tetejére ...

Hamis Pacalleves Gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gombás csirke, barna rizzsel
Gombás csirke, barna rizzsel

Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk az ételízesítőt és borsot. Egyenként megpirítjuk a hússzeletet. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és fedő alatt összepároljuk. Amikor már majdn...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Gombás tojás
Gombás tojás

A gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is. A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell f...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigi
Pirított máj kakukkfüves gombaszósszal
Pirított máj kakukkfüves gombaszósszal

ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A májat alaposan megmosom, ujjnyi vékony szeletekre vágom, és legalább 1 órára beáztatom 4 gerezd reszelt fokhagymával elkevert tejbe (vagy vízbe). A gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Juhtúrós Kapros Gombafejek
Juhtúrós Kapros Gombafejek

A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk