1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 liter tej
2 kanál cukor
1 kanál kakaópor
1 egész tojás
1 tábla étcsokoládé lereszelve
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja és leve
A pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm.
Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a reszelt csokoládét.
24×22-es, margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe 170 fokon, kb 40 percig sütöm. Kihűlés után szeletelhető.
A hájat hideg vízzel jól átgyúrjuk, és az ecettel és 25dkg liszttel összegyúrjuk. A maradék lisztből, tojássárgájából, pálinkából, borból, kevés langyos vízből rétestésztát gyúrun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerd a tojásfehérjéket kemény habbá. Add hozzá az összetört és pürésített banánt, fahéjat, és forgasd össze övatosan. Oszd el a masszát két szufléformába, vagy egyéb kis méretű s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, majd dolgozzuk, gyúrjuk össze, hogy egy sima tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű