60-70 dkg szilva
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor + egy kevés a szilva cukrozásához
3 db tojás
12 dkg liszt /nálam 5dkg rétes+ 7 dkg sima/
5 dkg étkezési keményítő
5 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici só
pici reszelt citromhéj
néhány csepp citromlé
egy kevéske rum, vagy aroma
egy marék dió / ha nincs otthon, elhagyható/
vaníliás cukor
fahéj
A szilvát megmosom, kimagozom, megszórom cukorral és fahéjjal.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, sóval kikeverem, és egyenként hozzáadom a tojásokat. Beleöntöm az összekevert liszt, keményítő és kókusz keverékét, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba a szódabikarbónát, erre néhány csepp citromlevet cseppentek, majd az egészet jól kikeverem a hozzáadott néhány csepp rum aromával /esetleg egy kevés rummal/.
Egy sütőpapírral bélelt /vagy zsírozott, lisztezett/ tortaformába simítom a tésztát ezt követően rászedem a szilvákat! A szilvákat nem fektetve, hanem állítva teszem a sütibe! Ezt követően rászórom a durvára vágott diót és előmelegített sütőben, közepes tűznél készre sütöm /kb 40 perc/. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha rózsaszínű és nem ragad már, akkor kész. Amikor kihűlt tálra teszem, megszórom porcukorral és szeletelem.
A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe rakom könnyen reszelhető tésztát dagasztunk belőle hűtőbe rakjuk 1 ó. piheni .A töltelékhez a tojást cukorral ki habosítjuk hozzáadom a túrót .A...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz4 tojásból, 4 evőkanál cukorból, 4 evőkanál lisztből, 1 evőkanál kakaóból piskótát sütöttem. Kis kockákra vágtam és leöntöttem a sziruppal: Az egészet félretettem, hagytam össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almás gofri tökéletes brunch-fogás, de desszertként is szuperül megállja a helyét. Pláne, ha egy-két gombóc vaníliafagyival is megkoronázzátok! ? Az elkészítéséhez az almát n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól kikeverni, 1/2 órát állni hagyni, majd kisütni. Rétegezzük úgy hogy, 1 palacsinta, lekvár, 1 palacsinta, cukorral elkevert darált dió vagy mák.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes