60 dkg liszt
15 dkg tetszés szerinti sütőlekvár
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott vajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy óra alatt keleszd duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrd picit át, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák.
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a jog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször előkészítjük a főtt krumplit: meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. A langyos tejhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig álln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a cukrot langyos vízbe morzsolom, és meleg helyre teszem 15-20 percre. 2. A lisztet megsózom és mélyedést készítek benne, amibe beletöltöm az élesztőt. Összegyúrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű