Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 dkg só,
1 csipet cukor,
3-3,5 dl víz,
2 evőkanál oliva olaj,
1 mokkáskanál aszkorbinsav.
Könnyű tesztát dagasztunk, inkább kicsit lágyabb legyen. 20 perc után átszellőztetjük, majd duplájára kelesztjük.
A tésztát 12 részre osztjuk, kicsit pihentetjük, majd 10-12 cm átmérőjű körré sodorjuk.
A sütőt 250 fokra melegítjük a tepsivel együtt, a tésztákat lisztes felükkel lefelé a tepsire tesszük, kb. 3 perc múlva megfordítjuk, 4-5 percig hőlégkeveréssel sütjük.
A kisült tésztát letakarjuk,hogy kicsit visszapuhuljon.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász készítése házilag A kovászos kenyerek fogyasztása kedvező az emberi szervezet számára, ugyanis élesztő és cukor nékül süthetünk természetesen kenyeret, péksüteményeket. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész hozzáöntjük a liszthez, amih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű