1 pohár JOGHURT VAGY KEFÍR (joghurtos pohár a mérce)
2 pohár CUKOR (1 pohár szerintem elég)
3 pohár LISZT
3/4 pohár OLAJ
1 egész SÜTŐPOR
4 egész TOJÁS
1 üveg MAGOZOTT MEGGY vagy friss
A hozzávalókat összekeverjük és lisztezett tepsibe öntjük.
Kimagozott meggyel bőven megszórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
Nagyon finom félérett sárgabarackkal és szilvával is. Ezeket kisebb darabokra vagdossuk. Nem kell a gyümölcsöt lisztbe mártani.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, + 30g fehérje, sütőpapírra kanállal korongokat pakolunk, 180°C-on addig sütjük ameddig ropogós nem lesz.
Elkészítési idő: 40p Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze. A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele. Előmelegített sütőben, 165°C-on süs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, az összedolgozott masszát egy jénaiba nyomkodjuk, hűtőbe tesszük. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót az étolajjal elkeverjük, és a tetejére kenjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű