• 30 dkg CHcsökkentett liszt/zabkorpa
• 50 dkg túró
• 12 dkg kókuszzsír
• 4 tojás
• fél liter kókusztej
• 1 fél citrom héja
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csipet só, édesítőszer
a mazsola opcionális.
A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban! A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a tejjel. Végy elő egy tepsit, kend ki, majd szórd bele a lisztes keverék egyik felét. A túrót törd át egy szűrőn, reszeld hozzá a citrom héját is. Ezután ezt a keveréket egyengesd el a tepsiben, majd szórd rá a maradék lisztet. A tojásos mixszel öntsd nyakon az egészet, a maradék kókuszzsírt is morzsold rá, majd hagyd 15-20 percig pihenni. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, majd ha eleget pihent, akkor told be, és süsd készre, kb. háromnegyed óra alatt.
NEM PALEO
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót. A tejszínt felverjük a habfi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször kisütjük a két piskótát. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra, egy 32x10 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral. A sima piskótához a tojásokat a cukorral habo...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KözepesA zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A 8 tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű