40 dkg babapiskóta
25 dkg meggybefőtt
15 dkg cukor
5 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg cukrozatlan kakaópor
1,1 liter tej
tejszínhab
rumaroma
1, Egy tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darált dióval is.
2. Egy liternyi tejet forralj fel, add hozzá pár csepp rumaromát, esetleg egy teaskanalnyi vaníliás cukrot is, majd keverd simára a cukorral és csomómentesre a liszttel.
A maradék hideg tejben keverd ki a kakaót, majd add a meleg tejes keverékhez. Öntsd rá az egészet a babapiskóta-halomra, tedd a hűtőbe,
Ezt az egyszerű finomságot még tovább gazdagíthatod némi mazsolával, rászórt kakaóporral, vagy egy kis vaníliapudinggal.
Ha már jól lehűlt, fogyaszd egészséggel, na meg jó sok tejszínhabbal!
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a liszttel, kicsi tejjel jól kikeverjük, a tej nagy részét felfőzzük, majd mikor már nagyon meleg, ,majdnem forr, akkor egy merőkanálnyit a kikevert massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután fokozatosan hozzáadjuk és belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert liszte...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű