40 dkg babapiskóta
25 dkg meggybefőtt
15 dkg cukor
5 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg cukrozatlan kakaópor
1,1 liter tej
tejszínhab
rumaroma
1, Egy tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darált dióval is.
2. Egy liternyi tejet forralj fel, add hozzá pár csepp rumaromát, esetleg egy teaskanalnyi vaníliás cukrot is, majd keverd simára a cukorral és csomómentesre a liszttel.
A maradék hideg tejben keverd ki a kakaót, majd add a meleg tejes keverékhez. Öntsd rá az egészet a babapiskóta-halomra, tedd a hűtőbe,
Ezt az egyszerű finomságot még tovább gazdagíthatod némi mazsolával, rászórt kakaóporral, vagy egy kis vaníliapudinggal.
Ha már jól lehűlt, fogyaszd egészséggel, na meg jó sok tejszínhabbal!
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral és a kakaóval gőz felett összefőzzük. Levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagot. A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól belenyomko...
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: Könnyű1. A liszttel összegyúrom a vajat. Hozzáadom a tojássárgákat, sütőport, cukrot, Szükség esetén adok hozzá picurka tejfölt. Kis pihentetés után kinyújtom nagy tepsi méretűre 2. Eg...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: NehézA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű