1 cs csokipuding
1 meggy befőtt (házi a bolti nem olyan jó)
1 kk fahéj
25 dkg cukor
1 margarin
1 ek rumaroma
3-4 dl hullala tejszín
6-8 tojásból csokispiskóta (3 darab)
3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral.
1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet.
a végén hozzáadjuk az 1 ek rumot.
habbá verjük a hullalát.
A lapokat a csokiskrémmel majd a meggyel majd tejszínnel kenjük meg.
a tetejére krémet meg habot teszünk.
ha fondanttal vonjuk be akkor elég 2 dl hullala is, a vajjas krém bőven elég még maradni is fog belőle. Nyugodtan kenhetjük bőven a lapokra is.
Tészta: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük kanalanként hozzáadva keverés közben a meleg vizet. A kakaóport, sütőport hozzákeverjük a lisztez és beleszitáljuk a tojásos keve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát deszkára tesszük. Előveszünk egy kávéskanalat és a tortalapba szélétől 1 - 1,5 cm - re kör alakú, keskeny, mély árkot vájunk. Az árok ásást 3 cm -enként megismételjük, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis serpenyőben olvasszuk össze kis lángon a vajat, a kakaóport, a cukrot, a tejet és a mézet. Egy kis tálkában keverjük el az ecetben a szódabikarbónát, ez rögtön fel fog hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű