-1evő kanál cimet
-1evőkanál szódabikarbóna
-1evőkanál lekvár
-2,5joghurtos pohár liszt
-1,5jughurtos pohár cukor
-2joghurtos pohár tej
A hozzávalókat összekeverni,majd sütőpapiros tepsibe tenni.
180 fokon sütni 35 percet.
Amikor a piskóta kihült, a tetejét (szilva) lekvárral lekenni,majd csoki mázzal leönteni
Először a tölteléket készítjük el, hogy kihűlve tehessük a tésztára: a diós és a mákos hozzávalóit külön edényben felfőzzük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 175 fokra, egy szilikon sütőformát kikentem a vajas papírral és behintettem liszttel. A gyümölcsök előkészítésével folytattam. Puha, szaftosabb fajtákat v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig. A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vék...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1 • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2 • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes