-1evő kanál cimet
-1evőkanál szódabikarbóna
-1evőkanál lekvár
-2,5joghurtos pohár liszt
-1,5jughurtos pohár cukor
-2joghurtos pohár tej
A hozzávalókat összekeverni,majd sütőpapiros tepsibe tenni.
180 fokon sütni 35 percet.
Amikor a piskóta kihült, a tetejét (szilva) lekvárral lekenni,majd csoki mázzal leönteni
A tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra nyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű