Családireceptkönyv.hu

CSOKIS HÁROMSZÖG


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teáskanál só
1 dl olaj

Elkészítés:


Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk.
duplájára kelesztjük.
4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott
vajjal,megszórjuk cukros kakaóporral (lehet túró, fahéj, vagy pizza szószos feltét)
feltekerjük egy sütőpapíros tepsibe tesszük,ott fel szeleteljük.
megkenjük egy felvert tojással
előmelegített 160 fokos sütőbe aranysárgára sütjük.

CSOKIS HÁROMSZÖG

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kígyórétes
Kígyórétes

A langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Mákos meggyes kalács - jobb, mint a bejgli
Mákos meggyes kalács - jobb, mint a bejgli

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Ferdinãnd tekercs
Ferdinãnd tekercs

Elkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük. Nálam nem kellett az összes tej,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk