80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teáskanál só
1 dl olaj
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk.
duplájára kelesztjük.
4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott
vajjal,megszórjuk cukros kakaóporral (lehet túró, fahéj, vagy pizza szószos feltét)
feltekerjük egy sütőpapíros tepsibe tesszük,ott fel szeleteljük.
megkenjük egy felvert tojással
előmelegített 160 fokos sütőbe aranysárgára sütjük.
A langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük. Nálam nem kellett az összes tej,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű