menu

Családireceptkönyv.hu

CSOKIS HÁROMSZÖG


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teáskanál só
1 dl olaj

Elkészítés:


Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk.
duplájára kelesztjük.
4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott
vajjal,megszórjuk cukros kakaóporral (lehet túró, fahéj, vagy pizza szószos feltét)
feltekerjük egy sütőpapíros tepsibe tesszük,ott fel szeleteljük.
megkenjük egy felvert tojással
előmelegített 160 fokos sütőbe aranysárgára sütjük.

CSOKIS HÁROMSZÖG

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kalács-teljes kiörlésű
Kalács-teljes kiörlésű

~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Cifra kalács
Cifra kalács

A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a porcukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és megvárom, amíg felfut (5-10 perc). Kimérem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kristálycukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-fahéjas hangyaboly (kuglóf)
Meggyes-fahéjas hangyaboly (kuglóf)

1.A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a vizet és a Rama margarint. 2.A sütőport hozzáadjuk a liszthez, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Csokis csillag
Csokis csillag

A hozzávalókat olvaszd össze gőz felett. Nem kell hogy túl forró legyen! Ha minden elolvadt tedd félre és hagyd kicsit hűlni, nem baj ha Sürü lesz Tipp: Dió vagy máktöltelékkel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk