Tészta:22 dkg liszt,12 dkg vaj,2 tojássárgája,6 dkg porcukor,10 dkg tejföl,1 csapott kiskanál sütőpor,1 vaníliás cukor,citromhéj,csipetnyi só. Túró töltelék: 50 dkg túró,15 dkg cukor,3 tojássárgája, 20 dkg tejföl, 5 dkg zsemle morzsa, 4 dkg mazsola, 2 tojásfehérje felverve.
Köszönöm szépen mindenkinek!recept:tészta:22 dkg liszt,12 dkg vaj,2 tojássárgája,6 dkg porcukor,10 dkg tejföl,1 csapott kiskanál sütőpor,1 vaníliás cukor,citromhéj,csipetnyi só.összegyúrom,20*30 tepsi,sütőpapíron kinyújtom,megszurkálom villával,180 fokon sütöm,mikor majdnem kész kiveszem megszórom darált keksszel, túró tölteléket egyenletesen rákenem. Túró töltelék:50 dkg túró,15 dkg cukor, 3 tojássárgája, 20 dkg tejföl, 5 dkg zsemle morzsa, 4 dkg mazsola, 2 tojásfehérje felverve, vissza a sütőbe 15-20 perc 180 fokon. A tetejére: 3 tojásfehérjét,14 dkg cukorral és 1 teáskanál étkezési keményítővel felverem,habzsákba rakom és mikor letelt a 15-20 perc kiveszem a sütit ráteszem a habot vissza teszem a sütőbe 120-fokra, picit nyitott ajtónál (én fakanállal támasztottam ki) tovább
hagyom míg a hab megszárad, mikor kész kivettem a résekbe barack lekvárt kanalaztam, majd porcukorral megszórtam.
. Rendesen kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük frissen darált töpörtyűvel, és 15 percenként hajtogatjuk, úgy 3X4 szer. Utolsó kinyújtáskor a tészta tetejét berácsozzuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz áfonyát és a földimandula panírt késes aprítóban finomabb szemcséjűre dolgozzuk. Hozzáadjuk a többi anyagot. Összegyúrjuk. 12 x 20 centis szilikon forma aljába nyomkodjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Mindkét ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a cukrot habosra keverjük a hozzáadott tojássárgákkal. Majd hozzáadjuk a vanília cukorral és reszelt citromhéjjal összekevert lisztet és jól összedolgozzuk. Habzsá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű