25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 10 dkg porcukor.
A hozzávalókat gyúrjuk össze, sodorjunk belőle kis rudakat, majd süssük.
a megsült vaníliás porcukorba forgatjuk.
Az 500 g vajból, és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat és ne is habosítsuk ki. Csak lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes