menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi franciasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé

Bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz

1 őzgerincforma

Elkészítés:


A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük.

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Karácsonyi franciasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes spárgasaláta
Majonézes spárgasaláta

A tojásokat keményre főzzük, kockára vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, cukros-sós vízben puhára főzzük, majd ezt is összevágjuk. A hagymát szintén felkarikázzuk. A majonézt egy e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Fejes saláta
Fejes saláta

A saláta külső, hibás leveleit levágjuk, a salátát jól megmossuk. Közvetlenül fogyasztás előtt tesszük a páclébe és néhányszor megforgatjuk benne. Egy kevés salátalével leöntve tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Kiadós burgonyasaláta, paprikával és majonézzel!
Kiadós burgonyasaláta, paprikával és majonézzel!

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát is felszeleteljük, hozzáadjuk. A majonézhez adjuk a tejfölt, az ecetet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Céklasaláta (vinyigret)
Céklasaláta (vinyigret)

A céklát és a sárgarépát megfőzzük. A hagymát és az uborkát fél centis kockára vágjuk. A káposztát leöblítjük, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd azt is apróra vágjuk. A megfőtt...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk