1 kisebb sárgadinnye
3-4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 l édes fehérbor
1/2 l édes pezsgő
1/2 l édes pezsgő
1/2 l szénsavas ásványvíz
1/2 dl fehér rum
mentalevelek
jégkocka
A gyümölcs héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. A dinnyekockákat megszórjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntjük a borral, meglocsoljuk a rummal és 2-3 órán át hűtjük.
A pezsgőt, az ásványvizet, a mentalevelet és a jégkockát közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá.
Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolni és kész
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 2. 5 dl forralt, lehűtött és átszűrt tejet vagy tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű