45 dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 csipet só
1 db tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaniliás cukor
2 dl joghurt
1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
1,5 kg alma
10 dkg cukor
fahéj ízlés szerint
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
Hámozzuk meg az almát és nagy lukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne hámozzuk bele.
Egy nagy lábasba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünk szerint cukrot és fahéjat (több fahéjjal finomabb a süti:).
Kb 4-5 percig pároljuk az almát, kóstoljuk meg ha úgy érezzük ízesítsük tovább. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.
Sütőpapíros tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat és öntsük rá a megpárolt almát.
Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepesztené a tésztát.
Kb 40-50 percig süssük 180 fokon alul felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje akkor elkészült a sütink. Miután kihűlt hintsük meg porcukorral és már tálalhatjuk is
1. Mindent beledobunk egy magasabb falú lábosba, és alacsony lángon kb. 40-50 percig főzzük. Nem kell aggódni: habzik és bugyborog, de ha húszpercenként ránézünk és átkeverjük, bőv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőnek a túró tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a búzadarával, tojással és a 2 fajta cukorral.A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, a robotgép legkisebb fokozatán kezdjük el felverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral, kevés sóval. A vajat és a csokoládét külön vízfürdő felett felolvasztjuk. A tojásfehérjékből kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes