Családireceptkönyv.hu

Pudingos-tejfölös


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
a pudingos részhez:

2 csomag vaníliaízű pudingpor
6 csapott evőkanál kristálycukor
8 dl tej

a tésztához:

6 tojás
18 dkg kristálycukor
1 dl víz
1/2 dl étolaj
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
pár csepp citromlé
2 evőkanál keserű kakaópor

a tetejére:

90 dkg (2 nagy pohár) tejföl
5 evőkanál porcukor
fahéj (nálam keserű kakaópor)

Elkészítés:


Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, gyakran megkeverve (a szokott módon) pudingot főztem belőle.
Hűlni hagytam, közben időnként meg-megkevertem.
A tésztához szétválasztottam a tojásokat, a sárgákat habosra-krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam a vizet és az olajat is.
A finomlisztet elkevertem a sütőporral, átszitáltam, hozzáadtam a sót és a réteslisztet, majd az egészet a tojásos masszába kevertem/forgattam.
A fehérjékből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadva néhány cseppnyi citromlevet is.
A habot nagyon óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a tésztába.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
Másik felében elkevertem az átszitált kakaóport, majd ráöntöttem a világos masszára és villa segítségével márványosra mintáztam.
Az időközben langyosra hűlt pudingot teáskanállal adagolva a márványos tészta tetejére rakosgattam.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 percig sütöttem, majd a hőfokot visszavettem 180 fokra, és fél óra alatt a tésztát készre sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tejfölhöz hozzáadtam a porcukrot és habverővel simára kevertem.
A sütőből kivett, készre sült, forró tésztára azon nyomban ráöntöttem a cukros tejfölt, elsimítva a tetejét.
Hagytam teljesen kihűlni, majd 3-4 órára hűtőbe tettem.
Kockákra vágva, tetejét kakaóporral megszórva kínáltam.

Pudingos-tejfölös

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás-diós fahéjas gyors torta
Almás-diós fahéjas gyors torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Szabadkai szelet-saját recept összeállítás
Szabadkai szelet-saját recept összeállítás

Elkészítés: A zsírt, porcukrot, mézet, tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tejet óvatosan, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3 lapot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Tiramisu brownie
Tiramisu brownie

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk ki egy 33 x 22 cm-es tepsit. A tésztához egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük a vajat, a kakaóport és az olivaolajat, amíg a vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Gyors sajtorta
Gyors sajtorta

- Az édesítőt, a tejfölt, a krémsajtot, a citromlét, a vanília aromát és a tojást jól keverd össze egy bögrében. - Ha gyümölcsösre szeretnéd, akkor azt is szórd bele. - Tedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk