Családireceptkönyv.hu

Cseszkó” szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
3 evőkanál kakaó
1 dkg szalalkáli
5 dkg margarin
kevés tej (kb. 1 dl)
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor

fél csomag sütőpor (0,6 dkg)

a krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 tojás
4 dl tej
5 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor

Elkészítés:


A kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle.

Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész (5-6 perc). (Ha túlsütjük a lapokat, akkor könnyen kiszáradhat.) Ezután hagyjuk kihűlni.

A piskótához a 6 tojásfehérjét keményre verjük, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Egyesével (vigyázva) belekeverjük a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben sütjük ki, mint a lapokat – 180 fokon kb. 20 percig (tűpróba).

A krémhez a lisztet a tejben 1 tojással elkeverjük, sűrűre felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól elkeverjük a margarinos krémmel.

Összeállítjuk a süteményt: alulra egy kakaós lapot teszünk, erre jön a krém fele, erre a piskóta, majd rákenjük a krém másik felét, és befedjük a másik kakaós lappal.

Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, de lehet csokibevonattal is készíteni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szeletelés előtt 1 nappal állítsuk össze a süteményt, hogy legyen ideje megpuhulni, mert csak így szeletelhető szépen.

Cseszkó” szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás krémes - OK
Almás - Almás krémes - OK

1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. 2. Egy nagy tepsi hát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom meggyes egyszerűen
Finom meggyes egyszerűen

Habverővel apródonként dolgozzuk finomra a tésztát, aminek felét tegyük tepsibe. Tetejét fejtett meggyel szórjuk meg. A tészta másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk el. Habver...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a krémet. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a búzadarát jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rumos kókuszos szelet
Rumos kókuszos szelet

Elkészítése: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk