Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
1-2 evőkanál tej
Krémhez:
750 ml tej
3 csomag főzős vaníliás puding
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta (18 db)
1 dl kávé
1 evőkanál rum
Tetejére:
porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.
Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.
A tészta hozzávalóit kikeverjük. A tetejére megmelegítjük a szószt majd a megsült tésztát megszurkáljuk és rá öntjük a forró tésztára a mázat
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kikenjük és a tésztát ketté osztjuk, az elsőt kinyújtjuk és a tepsibe tesszük, erre tesszük a kihűlt pudingot amibe belekeverünk 1/2 l tejfölt, és 1 cs vaníliás cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű