rizs, erőleves, vöröshagyma, petrezselyem, só, bors, vaj
1. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára.
2. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel. (A rizs térfogata kétszeresének megfelelő mennyiségű lére van szükség.)
3. Fedd le, közepesen meleg sütőbe téve párold meg. Mire a levét felszívja, megpuhul.
4. Ekkor villával lazítsd fel, tetejére morzsolj kevés vajat.
1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük. Figyeljünk rá, hogy főjjenek szét. a Meghűlt krumplit megpucoljuk és fél körökre vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk és a krumplihoz adjuk. A vizet az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumpli mennyiségétől függő edényt /tepsit, jénai fedelét stb./ egy kevés olajjal kikenek. Belesimítom a maradék krumplipürét, majd mélyedést csinálok a tojásoknak. Egy kevés éte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű