rizs, erőleves, vöröshagyma, petrezselyem, só, bors, vaj
1. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára.
2. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel. (A rizs térfogata kétszeresének megfelelő mennyiségű lére van szükség.)
3. Fedd le, közepesen meleg sütőbe téve párold meg. Mire a levét felszívja, megpuhul.
4. Ekkor villával lazítsd fel, tetejére morzsolj kevés vajat.
A zöldségeket megmosom, majd felszeletelem. Sütőpapíros tepsit kicsit kiolajozok, majd szépen elkezdem őket egymás elé sorban felhalmozni több sorba. A tetejére grill zöldség fűsze...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, karikázd fel, és szeleteld fel vékonyan. Az almát és a hagymát is vágd karikákra. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és sorakoztasd bele a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni. Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűsajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojást. Előbb villával, majd kézzel összedolgozzuk, gyorsan összeáll. A tésztából kis golyókat formázunk, amit tenyérrel k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű