3 dl langyos víz, 2 tk só, 2 ek olívaolaj, 50 dkg liszt (esetleg graham liszt), 1 tk cukor, 3 dkg élesztő
1. A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki.
2. Ezután 12 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenni.
3. Kerek formákat készítek, síkálok belőlük, 2-3 mm vastagokat.
4. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni.
5. Előmelegítem a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütöm őket, nem tepsin, egyszerre 4 darab fér el. 5-6 perc sütés elég nekik. Lehet látni, ha felpúposodott a tészta már majdnem jó. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz és nem puhul meg,csak repedezik.
Sütés után a gyúrótáblán hagyom letakarva kihűlni.
A húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pilla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízbe megfőzzük a tészta. Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített parad...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a 4 db tojássárgáját, ráöntöm a tejfölt és a kifőzött és lehütött kockatésztával összedolgozom. Legutóljára a tojások cukorral fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk egészen apróra a hagymát, kis kockákra a cukkinit. Egy edényben pirítsuk üvegesre a hagymát az olívaolajon. Dobjuk hozzá a cukkinit, fedő alatt főzzük 15 percig, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű