3 dl langyos víz, 2 tk só, 2 ek olívaolaj, 50 dkg liszt (esetleg graham liszt), 1 tk cukor, 3 dkg élesztő
1. A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki.
2. Ezután 12 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenni.
3. Kerek formákat készítek, síkálok belőlük, 2-3 mm vastagokat.
4. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni.
5. Előmelegítem a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütöm őket, nem tepsin, egyszerre 4 darab fér el. 5-6 perc sütés elég nekik. Lehet látni, ha felpúposodott a tészta már majdnem jó. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz és nem puhul meg,csak repedezik.
Sütés után a gyúrótáblán hagyom letakarva kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát nem kapunk. A fehérjét egy csipet cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, és szórjuk bele a búzadarát. Jó alaposan keverjük át, hogy az összes búzadara szem magába szívja a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral. 2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. 3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű