3 dl langyos víz, 2 tk só, 2 ek olívaolaj, 50 dkg liszt (esetleg graham liszt), 1 tk cukor, 3 dkg élesztő
1. A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki.
2. Ezután 12 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenni.
3. Kerek formákat készítek, síkálok belőlük, 2-3 mm vastagokat.
4. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni.
5. Előmelegítem a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütöm őket, nem tepsin, egyszerre 4 darab fér el. 5-6 perc sütés elég nekik. Lehet látni, ha felpúposodott a tészta már majdnem jó. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz és nem puhul meg,csak repedezik.
Sütés után a gyúrótáblán hagyom letakarva kihűlni.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Majd a lisztet belekeverjük, és könnyű tésztát gyúrunk belőle....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rárakom a darált húst, fehéredés után pedig ízlés szerint fűszerezem(só, bors, majoranna, kecsap, milánói alap) és milánói szószt ké...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes