• 4-5 céklagumó
• 1 kg húsos marhacsont
• 2 nagy sárgarépa
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 30 dkg káposzta
• 1 csokor snidling
• 1 konzerv paradicsomsűrítmény
• 1 citrom
• 2 dl tejföl
• 5 dkg liszt
• 1 babérlevél
• olaj
• só, bors
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabokra. Egy nagyobb lábasba tedd bele a húsos csontot, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Kezdd el melegíteni így, és fűszerezd kedvedre, valamint add hozzá a babérlevelet. A csíkokra vágott céklát kezdd el pirítani némi olajon, majd add hozzá a cukrot és a paradicsompürét, valamint nyomkodd rá a citrom levének nagyjából felét. Ezután vedd kis lángra, és hagyd fortyogni, amíg a zöldség teljesen meg nem puhul.
Egy másik serpenyőben kezdd el pirítani a hagymát, amikor már szépen pirul, add hozzá a répát, majd a káposztát is, sózd, borsozd, vedd kis lángra, fedd le, és hagyd puhulni őket. Amikor a cékla kellőképp megpuhult, öntsd rá mindennel együtt a répás-káposztás elegyre, és keverd őket jól össze. A húsos csontot vedd ki a vízből, majd a zöldséges levet óvatosan, gyakran kevergetve öntsd össze a húsos lével, és hagyd, hogy együtt felforrjanak, kis lángon. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, sűrítsd be vele a levest, tedd vissza a húst, és várd meg, hogy ismét forrjon. Ha ez megtörtént, vágj bele snidlinget kedvedhez mérten, majd zárd el a gázt, és kész is vagy.
Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű