Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vörösboros sertésoldalas ragu medvehagymás krumpligo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 kg sertésoldalas
2 fej hagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
6 gerezd fokhagyma
1 marék mirelit zöldborsó
5 dkg szalonna
3 dl száraz vörösbor
1 db marhahúsleves kocka
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 csokor medvehagyma

bors
vadfűszer keverék

Elkészítés:


A sertésoldalast a csontok mentén felszeleteltem, besóztam, borsoztam, fűszereztem, lisztben meghempergettem és a kisütött szalonnakockák zsírján elősütöttem, majd félretettem.
A nagyobb kockákra vágott hagymát, a hasábokra darabolt répákat, az egészben hagyott fokhagymákat a visszamaradt zsírban megpirítottam.
A húst visszatettem a zöldségek közé. Felöntöttem vörösborral, belemorzsoltam a marhahúsleves kockát.
Nagyon kicsi tűzön (villanyfőző 2 fokozat) kb. 2 és fél órát főztem. A vége felé beleszórtam a felvagdosott medvehagyma levélkéket. A borsót külön egy kis vízben megpároltam és tálaláskor tettem a raguhoz.
A krumpligombóc elkészítése 2 főre: 3 közepes krumplit héjában megfőztem, miután kihűlt meghámoztam, összetörtem, összekevertem egy tojással és annyi liszttel, amennyivel egy könnyen formázható masszát kapok. Sóztam, borsoztam, beletettem a felaprózott medvehagymát. Vizes kézzel gombóckákat formáztam és forrásban levő vízben megfőztem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szalontüdő zsemlegombóccal
Szalontüdő zsemlegombóccal

A jól megmosott tüdőt és a szívet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított vörös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Köményes karaj
Köményes karaj

A megtiszított karajszeleteket ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd néhány perc alatt pirosra sütjük a hússzeletek mindkét oldalát. A h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült karaj ribizliszósszal
Egyben sült karaj ribizliszósszal

A hús minden oldalát besózzuk és egy órán át állni hagyjuk. Ezután bedörzsöljük őrölt köménnyel, majd átemeljük egy sütőtálba amelyet az olvasztott zsírral kikentünk. 1 dl vizet ön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk