A tésztához:
20 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojás
1,5 dl tej
3 evőkanál olaj
3 dl szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
30 dkg mascarpone
1 evőkanál citromlé
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 dl főtt feketekávé
1 csomag babapiskóta
A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden palacsintát megkenünk a krémmel. Két darab babapiskótát kávéba mártunk és rátesszük a mascarpone krémre, majd feltekerjük a palacsintát. Megtöltjük az összeset és már tálalhatjuk is.
Barna tészta A kekszet diódarálóval ledaráljuk. Összekeverjük a porcukorral, a kókusszal és a kakaóporral, rumma, kávévall ízestjük, hozzáadjuk a lekvárt, és fokozatosan adagolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézzel eldolgozzuk. Fontos, hogy a vaj hideg legyen. A tésztát egy liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük, és egy cipót formázunk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, kókuszlisztet, a kókusztejszínt, olajat és az eritritet egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Kisebb tallérokat (b. 5-6 centi átmérőjű) formáztam belőle és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb (38*30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű