50 dkg liszt, 20dkg zsír, 1 tojás, csipet só, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, pici cukor,
lekvár, mák, dió,
A leveles tésztát félbe vágjuk, majd kinyújtjuk. A nyújtást úgy végezzük, hogy kb 1 centivel nagyobb téglalapot kapjunk annak a tepsinek a méreténél, amiben majd a süteményt szeret...
Elkészítési idő: 315 perc Nehézség: NehézKülön kikeverjük a száraz és nedves hozzávalokat, majd összekeverjük fél centi vastagra nyújtjuk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. 2. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. 3. Áttöltjük az egészet egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntse a sűrített,tejet egy jól zárható konzerves üvegbe és szorosan csavarja rá a tetejét. Tegye vízfürdőbe, a víz épp a tető alá érjen, és főzze 3 órán keresztül. Tegye egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű