50dkg darált keksz
20dkg porcukor
1dl kávé
1-2 dl tej
3 evőkanál kakaó
rumaroma,
15 dkg ráma, 15 dkg porcukor
A kekszet a porcukrot, a kávét, tejet, kakaót, és a rumaromát összegyúrjuk, könnyen nyújtható masszát kapjunk, kiskanálba nyomkodunk masszát úgy, hogy a közepén mélyedés legyen, mert ebbe megy a krém, a rámából és porcukorból készül, két fél tojást vajkrémmel összeragasztjuk, fehércsokival díszítjük!
A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. Egy tálban áztassuk 30 percig a sherryben. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra. A kandírozott héjakkal és a mazsolával együtt áztassuk a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA félzsíros tehéntúrót áttörjük, hozzákeverjük a vajat, a lisztet és a tojások sárgáját. Vaníliás porcukorral reszelt citromhéjjal ízesítjük. Végül a kristálycukorral kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesTészta készítése: A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű