16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsire. 2. A vajat, a mézet és a kókusztejet mérsékelt lángon kevergetve összeolv...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűLiszt+zsír+tejföl+porcukor+tojássárgája+sütőpor+ecet+só+vaníliás cukor+ citrom reszelt héja Jól összedolgozzuk -Ha esetleg túl kemény kevés hidegvizet adunk hozzá -Puha ,jól do...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA vízben felolvasztjuk a vajat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a sót hozzákeverjük. Addig főzzük, amíg a sűrű massza az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Mikor már elég krémes állagú, készen is van. A masszát kanalazzuk kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőform...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű