16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
-Először elkészítjük a töltelékeket. Célszerű az almával kezdeni, hogy legyen ideje levet ereszteni.A darált kekszet csak a kinyomkodás után, közvetlenül a felhasználás előtt kever...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom. Tepsibe rakom. Mindegyik k...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig, végül hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet, a sót és a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű