4 dkg fokhagyma
2 kg piros paprika
3 dkg só
3 dkg cukor
1 dcl ecet
1 dcl olaj
1 dcl paradcsomlá
kiskanál szalicil
Ezt mind 20 percig füzzök majd száraz dunsztba tesszük.
A hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFigyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát, és a vöröshagymát felszeleteljük. A léhez összeöntjük a cukrot, az ecetet, a sót, a mustármagot, a nátrium benzoátot. Keverjük össze. Lehet hozzáadni 3 dl vizet, állni...
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: Könnyű