Családireceptkönyv.hu

Sajtkrémmel töltött pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 darabhoz:

Tészta
15 dkg finomliszt
8 dkg trappista sajt
8 dkg vaj
3 tojás
2 dl tej
1 kávéskanál só
Sajtkrém
15 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
2 dkg liszt
2 tojássárga
1 dl tej
csipet só

Elkészítés:


Elkészítés: 40 perc, sütés: 20 perc
A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és forrásig hevítsd. Add hozzá a sót és a lisztet, majd pár perc alatt főzd simára. Addig kevergesd habverővel, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hagyd hűlni. Közben reszeld le a sajtot. Ha a massza langyos, egyenként üsd bele a tojásokat, és dolgozd nagyon simává. Végül add hozzá a reszelt sajtot is.

Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal szaggass a keverékből diónyi gombócokat. Rakd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben megnőnek. Kend le tojással, és előmelegített sütőben, 175 fokon süsd pirosra körülbelül 15-20 perc alatt. A pogácsákat hagyd hűlni.

A sajtkrémhez öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a tojások sárgáját, a lisztet és a sajtot. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd teljesen hűtsd ki. Ezt követően a krémet keverd habosra a vajjal. Ezzel töltsd meg a megsült pogácsákat, és reszelt sajttal díszítsd.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos-medvehagymás bucik
Kolbászos-medvehagymás bucik

Egy lábasban összekeverjük a vizet a tejföllel és a vajjal, kicsit átmelegítjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást is. Az élesztőt cukros tejben megfut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Cheddaros kesudiós csavart
Cheddaros kesudiós csavart

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük . A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, a vajat, sajtot, túrót elmorzsoljuk benne. Mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sós teasütemény
Sós teasütemény

A hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk