menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A tésztához
150 ml 2,8%-os tej(melegíteni)
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál búzaliszt
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaníliás cukor - bourbon
1 db citrom héja
1 marék mazsola
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
A sütéshez
1 evőkanál étolaj
A tetejére
1 teáskanál porcukor
2 evőkanál lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Sóskaleves
Sóskaleves

1. Sóskát vízzel felöntve főzzük, majd turmixoljuk 2. Rántást készítünk, majd hozzáadjuk a sóskához 3. Adunk hozzá tejfölt, sózzuk, cukrozzuk 4. Ha forr buggyantunk bele tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Nyers uborkaleves fűszeres joghurttal
Nyers uborkaleves fűszeres joghurttal

A leveshez Összeturmixoljuk a feldarabolt uborkát 125 ml vízzel, a sóval, a borssal és a mézzel. Hűtőbe tesszük, és alaposan lehűtjük. A fűszeres joghurthoz Elké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnaleves
Málnaleves

40 dkg málnát turmixgépbe teszünk, ráöntjük a tejszínt, a tejet, a vizet, és 2-3 evőkanál mézet. Simára turmixoljuk, majd átszűrjük a levest, és jó hidegre hűtjük. Tálaláskor 1-1 g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Hernyókenyér
Hernyókenyér

Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben. Majd valamennyi hozzávalót alaposan gyúrjuk össze, és dagasszuk géppel vagy akár kézzel pár percet. Ha ezzel megvagyunk, takarj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk