Családireceptkönyv.hu

Sajtos-baconos cukkini kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
40 dkg lereszelt cukkini
1 nagy vöröshagyma apróra vágva
20 dk g bacon szalonna apróra vágva
1 csésze reszelt cheddar sajt
0,6 dll olívaola
a tepsi kikenéséhez vaj

Elkészítés:


A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy kb. 25 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. Az öt sárgáját egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a cukkinit, a hagymát, a szalonnát, a sajtot és az olajat és jól összedolgozzuk. Az öt fehérjét habbá verjük és óvatosan a cukkinis masszába forgatjuk.
Az előkészített tepsibe öntjük és 30-35 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk langyosra hűlni (így könnyebben szeletelhető), majd kockákra vágva tálaljuk. Magában vagy salátával is igen finom,

Trükkök, tippek, praktikák:


Tovább gazagíthatjuk egy kis csirkemellel.
http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/sajtos-baconos-cukkini-kocka/3mscxft

Sajtos-baconos cukkini kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Petrezselymes-fokhagymás mártogatós/kenőke
Petrezselymes-fokhagymás mártogatós/kenőke

1. Darálóba vagy aprítóba rakunk mindent, és ízlés szerinti állagúra pépesítjük. 2. A citromlé lehet több is, akár 80 ml, kinek hogyan ízlik!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Grizgombóc
Grizgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Quiches lorraines (szalonnás tortácskák)
Quiches lorraines (szalonnás tortácskák)

A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, pici vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mustáros marhalapocka krumpligombóccal
Mustáros marhalapocka krumpligombóccal

A krumpligombóchoz a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, forró vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. Legalább egy éjszakára állni hagyjuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk