fél kg csirke mell
új hagyma, répa, borsó, gomba
tejszin, alaplé
Csirkemellet felcsíkozom, olajon lepirítom.
Olajból kiszedem és ebbe az olajba felkarikázott új hagymát és répát teszek. Felöntöm alaplével és megpárolom. Amikor elfő az alaplé, felöntöm tejszínnel, borsót teszek bele és készre párolom. Hozzáadom a készre pirított csirkemellet.
Vajat hevítek és a felszeletelt gombát megpárolom benne.
Párolt rizzsel tálalom.
Piskótalap: a suliban tanult piskótalapot csináltam, az alap receptje a tojásokhoz van számolva, tehát 1 tojáshoz 2 dkg cukor és 2-2,5dkg liszt kell, én ezt 6 tojásból csináltam, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára keverjük a tejfölt a cukorral, felengedjük a borral és beleöntjük a meggyet a levével együtt. Jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű