Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A pite alja:
60 g zabpehely darálva vagy zabliszt
20 g vaníliás protein
10 g zsírtalanított kókuszliszt
20 g darált dió
2 tojás (L-es)
Almás réteg:
4 közepes alma reszelve
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
csipet őrölt szerecsendió
ízlés szerint édesítő
A pite-tető:
60 g zabpehely darálva
20 g vaníliás protein
100 g natúr joghurt
20 g darált dió
4 tojásfehérje vagy 2 tojás

Elkészítés:


Elsőként az almás réteget készítjük el. Ha nagyon sok levet eresztene, akkor érdemes kinyomkodni, vagy megszórni egy kis útifű maghéjjal vagy más nedvszívó rostanyaggal.

Közben indul a tészta-gyártás. Itt elsőként az alsó tésztát fogjuk alaposan összekeverni, majd belenyomkodni egy szilikonos formába. Utána mehet rá az almás réteg. Nem vékonyan, vastagon!

Végül kanalazd rá a felső réteget!

Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, süsd körülbelül fél óráig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-Zabpelyhes keksz
Mézes-Zabpelyhes keksz

A hozzávalókat összegyúrni. Diónyi gombócokat formálni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakni , nem túl közel egymáshoz. Gyorsan megsül. Nem szabad túlsütni mert kemény lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Marlenka
Marlenka

A tésztához először keverjük össze a vajat a lágy barnacukorral és a mézzel gőz felett. 2 Ezután ebbe keverjünk bele gyorsan két egész tojást, és főzzük tovább, míg besűrűsödik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Karácsonyi stollen
Karácsonyi stollen

A mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverem a porcukorral, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Rusztikus mascarponés-csokitorta
Rusztikus mascarponés-csokitorta

A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk