menu

Családireceptkönyv.hu

Marharagu borosan


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,2 kg marhalapocka
30 ml olívaolaj
4 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 zeller szára
1 pohár száraz vörösbor
2 evőkanál paradicsompüré
80dkg hámozott negyedelt paradicsom konzerv (vagy friss paradicsom, meghámozva)
250 ml marhahúsleves (kockából)
1 evőkanálnyi kakukkfű
2 kisebb rozmaring ág
2 babérlevél

Elkészítés:


A marhalapockát felkockázzuk.A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük.
Az olajat felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
Afelaprított vöröshagymát a sárgarépa és zellerkarikákkal együtt a lábasba tesszük,és kevés olajon 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet,a babérlevelet,és a rozmaringot, majd további 1-2 percig pirítjuk, amíg jó illata nem lesz.
Hozzáöntjük a bort, majd visszatesszük hozzá a húskockákat is.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd közepes lángon felforraljuk.
MHa felforrt, takarék lángon fedővel lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul (kb 2 óra)
Ízlés szerint chilivel, sóval, borssal fűszerezzük, és további tíz percig főzzük.
Ízlés szerint főtt burgonyával, galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Francia (burgundi) marharagu
Francia (burgundi) marharagu

A húst kb. 3x3 cm-es kockákra daraboltam. 1 darabolt vöröshagymát, 3 darabolt fokhagymát, babért, szemes borsot, kakukkfüvet és csokorba kötött zeller- és petrezselyem zöldjét dobt...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje a...

Elkészítési idő: 28 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zürichi tokány
Zürichi tokány

A hagymát finomra aprítjuk, a gombákat nagyságtól függően egészben hagyjuk vagy félbevágjuk. A húst vékony csíkokra metéljük, és a felhevített vajon több adagban kb. 6-6 perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Péter
Húsleves (marhahúsból)
Húsleves (marhahúsból)

A húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk