Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Marharagu borosan


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,2 kg marhalapocka
30 ml olívaolaj
4 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 zeller szára
1 pohár száraz vörösbor
2 evőkanál paradicsompüré
80dkg hámozott negyedelt paradicsom konzerv (vagy friss paradicsom, meghámozva)
250 ml marhahúsleves (kockából)
1 evőkanálnyi kakukkfű
2 kisebb rozmaring ág
2 babérlevél

Elkészítés:


A marhalapockát felkockázzuk.A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük.
Az olajat felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
Afelaprított vöröshagymát a sárgarépa és zellerkarikákkal együtt a lábasba tesszük,és kevés olajon 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet,a babérlevelet,és a rozmaringot, majd további 1-2 percig pirítjuk, amíg jó illata nem lesz.
Hozzáöntjük a bort, majd visszatesszük hozzá a húskockákat is.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd közepes lángon felforraljuk.
MHa felforrt, takarék lángon fedővel lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul (kb 2 óra)
Ízlés szerint chilivel, sóval, borssal fűszerezzük, és további tíz percig főzzük.
Ízlés szerint főtt burgonyával, galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Muszaka
Muszaka

A vékonyan padlizsánokat 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és hagyjuk, hogy a kesernyés levét kieressze. Ezután papírtörölközővel leitatjuk a szeleteket és forró olajban m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar PINCEPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN
PINCEPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN

Minden igazi bográcsolás részletes receptleírása ott kezdődik, hogy rakj tüzet. Sokan elkövetik a hibát, hogy először felállítják a bográcsot, megrakják alatta a tüzet, és innét va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörben sült marhahús,
Sörben sült marhahús,

A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas marha zsemlegombóccal
Vadas marha zsemlegombóccal

♥A HÚS ELKÉSZÍTÉSE 1. A húst alaposan lehártyázzuk. 2. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 5 dl sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk