Családireceptkönyv.hu

Marharagu borosan


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,2 kg marhalapocka
30 ml olívaolaj
4 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 zeller szára
1 pohár száraz vörösbor
2 evőkanál paradicsompüré
80dkg hámozott negyedelt paradicsom konzerv (vagy friss paradicsom, meghámozva)
250 ml marhahúsleves (kockából)
1 evőkanálnyi kakukkfű
2 kisebb rozmaring ág
2 babérlevél

Elkészítés:


A marhalapockát felkockázzuk.A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük.
Az olajat felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
Afelaprított vöröshagymát a sárgarépa és zellerkarikákkal együtt a lábasba tesszük,és kevés olajon 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet,a babérlevelet,és a rozmaringot, majd további 1-2 percig pirítjuk, amíg jó illata nem lesz.
Hozzáöntjük a bort, majd visszatesszük hozzá a húskockákat is.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd közepes lángon felforraljuk.
MHa felforrt, takarék lángon fedővel lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul (kb 2 óra)
Ízlés szerint chilivel, sóval, borssal fűszerezzük, és további tíz percig főzzük.
Ízlés szerint főtt burgonyával, galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vörösboros marhapöri
Vörösboros marhapöri

A húst kis kockákra vágom. A hagymát, paprikát, a füstölt szalonnát apróra kockázom. A paradicsomot megpróbálom meghámozni. Nem mindig sikerül, tehát azt is apróra darabolom. A sza...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Steak
Steak

A burgonyát héjával együtt felkockázzuk majd erősen sós vízben félkészre főzzük. Leszűrjük, majd ugyan abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, ropogósra sütjük. A marhahús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk