Legjobb vendégváró! Készítettünk mellé egy kis salátát paradicsomból, uborkából és feta sajtból :)
1 kg csirkemell
2 kanál liszt
kis kanál piros paprika
majoranna
bors
só
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
15 dkg füstölt sajt
póréhagyma
2 dl tejföl
vaj
A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirkét, és a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott póréhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a végén olajjal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük, a végén vegyük le az alufóliát. Vegyes párolt zöldséggel tálaljuk.
Forrás: gasztrokalandor.hu
A gombát kevés zsíron, apróra vágott vöröshagymával megpároljuk, zsírjára sütjük, hagyjuk kihűlni. A csirkemell filét 6-7 darabba vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A húst megmossuk és bekenjük vajjal, majd belemártjuk a szószba. Tepsibe s...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell előkészítéséhez Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a massz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd egy kis olajon mindjét oldalán hirtelen átsütjük. A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A csirkemellet kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű