40-45 dkg csirkemell filé
egy nagy krumpli
egy sárgarépa
egy szelet cukkini héjastól
2 dl tejföl
1,5 dl joghurt
15 dkg reszelt sajt (Trappista és Pannónia)
10 szelet bacon
3 nagy szelet Pápai gépsonka
zöld fűszerek:petrezselyem,lestyán,zeller
só, bors, néhány szelet csili paprika
2 ek zsemlemorzsa + a tepsi behintéséhez.
2 db tojás
vaj a tepsi kikenéséhez
Megmossuk a csirkemellet kis csíkokra daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Lereszeljük a zöldségeket a reszelő durva fokán, a legvégén a krumplit,hogy ne barnuljon meg.
A cukkinit megsózzuk.
Elkészítjük az öntetet, feltörjük a tojásokat, a tejföllel,joghurttal, reszelt sajttal összekeverjük ( kb. 5 dkg sajtot félre teszünk). Ízesítjük az apróra vágott zöld fűszerekkel,csilivel,sóval,borssal, teszünk bele 2 ek. zsemlemorzsát, jól összekavarjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük a szalonnával, úgy hogy a széle kilógjon, én úgy raktam két bacon egy gépsonka,lehetőleg fedjék egymást.
Először a reszelt krumplit rakjuk, egy kicsit kinyomkodjuk a levét, ráteszünk a tejfölös öntetből,majd a sárgarépát, ismét az öntet, erre rátesszük a csirkemell,majd a reszelt cukkinit (nyomkodjuk ki a levét), rátesszük a maradék tejfölös masszát. A végén felhajtjuk a bacont.
Alufóliával beburkoljuk és 200 fokos sütőbe tesszük, a fólia alatt 1 órát sült, majd fólia nélkül sütjük ameddig a bacon elkezd pirulni, kb. 20-25 perc-ig.
Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal és a sütőpapíros tepsire tesszük és visszatesszük a sütőbe és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
Mi házi zöld paradicsom salátával ettük,de természetesen bármilyen salátával kínálható.
Rostjaira merőlegesen vagdosd be a pulykamellet, klopfold ki. Áztasd legalább egy fél napig hideg helyen sós tejben, majd a tejet itasd le róla. Vajazz ki egy nagyobb tűzálló tálat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakról vágjuk le a szárnyvég ízületet (tegyük el, jó lesz valamikor alaplének) és ha úgy gondoljuk, akkor válasszuk szét a másik ízületnél is. A fűszereket ízlés szerinti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát olajon lepirítom. Majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadom. Fehéredésig pirítom. Hozzáadom a sót, borsot és a pirospaprikát. Elkeverem és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű