1 tojás
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre durvára darált dió
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig).
. A sütőt 200 fokra (légkeverésest 180-ra) előmelegítem, és előkészítem a kiválasztott formát. Ha szilikon, nem vajazom ki, különben meg igen. 2. A tojást egy kézi habverővel kic...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfeh...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Takaréklángon 20-25 perc alatt megsütjük. Megjegyzés: Ha egy kis baracklekvárral megtöltjük, még finomab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű