menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös, sajtos csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell (egész, filé)
200 g tejföl (20%-os)
200 g trappista sajt (reszelt)

feketebors (őrölt)
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
5 evőkanál olívaolaj - extra szűz

Elkészítés:


A csirkemellet alaposan megmossuk, majd félbevágjuk mind a 4 fél darabot, így lesz 8 szelet csirkemellünk, amiket sóval, borssal picit meghintünk.

Előveszünk egy serpenyőt, beletesszük az olívaolajat, majd kb. 3-5 perc alatt a mind a két oldalával elősütjük a csirkemellet. (Érdemes fedőt is használni, ne fröcsköljön.)

Tűzálló tálba tesszük őket, egymás mellé, megszórjuk, egy kevés fűszerpaprikával.Tetejüket megkenjük tejföllel, alaposan megszórjuk a reszelt sajttal.

200 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. (A csirkemell sütés közben fog egy kevés levet ereszteni, ezt le is önthetjük majd róla, de a gyerekeim szeretnek egy keveset a rizsre önteni belőle.)

Ezzel el is készült a tejfölös, sajtos csirkemell! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pannon Takarékos linzer
Pannon Takarékos linzer

A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük.2-3 mm vastagra nyújtjuk, 160 fokos sütőben kb.12-15 perc alatt megsütjük, lekvárral összeragasztjuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült cukkinis rágcsa recept
Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olívaolajjal (ha van olajsprénk, azzal dolgozzunk, az a leghatékonyabb). A cukkinit...

Elkészítési idő: 25 perc / előké
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Egészség
méregtelenítés
méregtelenítés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres tiramisu
Epres tiramisu

Földiepres tiramisu recept Keverjük el a vizet, a cukrot és a mézet egy kisebb edényben, majd főzzük ezt a keveréket közepes hőmérsékleten addig, amíg a cukor teljesen fel nem o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk