2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Habosra kikeverjük a cukrot az tojássárgájával a fehérjét habbá verjük., majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet a sütőporral, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.
Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.
A sárgáját kikeverem cukorral majd hozzá adom vizet, lisztet, sütőport. (én szoktam bele tenni citrom,rum,vagy vérnarancs aromát picit vagy reszelek bele citrom vagy narancs héjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom, megfelezem, feléhez vaníliás, a másik feléhez csoki pudingot teszek, vagy bármi más ízesítésű pudingot, fél zacskóval. 180 fokra előmelegített sütőben kb10 percig sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű