Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pavlova torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő - nálam sima keményítő
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál vaníliakivonat

A töltelékhez:
4 dl tejszín (nálam 2,5 dl)
20 g porcukor
2 kk. zselatin fix (drOetker)
25 dkg eper, vagy bármilyen gyümölcs

Elkészítés:



A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá verjük, majd óvatosan elkezdjük evőkanalanként hozzáadagolni a porcukrot (kivéve 1 kanálnyit), közben folyamatosan verjük tovább a habot, egészen addig, amíg olyan keménnyé, fényessé nem válik, hogy szinte vágni lehet.
Az utolsó kanál cukorhoz hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliát, majd lassan, vigyázva hogy a habot össze ne törjük, beleforgatjuk a habcsókalapanyagba.
Sütőpapírra egy tortaformából kört rajzolunk és ráhalmozzuk a masszát. A sütőt vissza vesszük 110 fokra, majd 60-70 perc alatt megsütjük a tortát, majd az elzárt sütőben hagyjuk kihűlni.
Én, anyukám hétvégén hozott eperlekvárjából kentem rá egy keveset.
A tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük (az sem baj, ha jégkristályossá válik), majd habbá verjük. (Én a tejszínt zselatin fix hozzáadásával vertem fel a tasakon leírtak szerint.)
A keményre felvert tejszínhabbal (cukrot nem muszáj tenni bele, mert a habcsók édessége pont kellően ellensúlyozza a tejszín cukortalanságát) megtöltjük és a gyümölccsel díszítjük.
Én az eprekre színtelen tortazselét tettem még.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Dobos-torta
Dobos-torta

Elkészítés Sütőpapírra 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk, összesen 6 darabot, ezt pl. egy tortaforma körberajzolásával tehetjük meg. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortába ♥ Dobostorta krémek
Tortába ♥ Dobostorta krémek

DOBOS KRÉM 1 Hozzávalók: 250 g vaj 120 g csokoládé 150 g porcukor 1 tojássárga Elkészítése: 250 g habosra kevert vajhoz hozzákeverünk 120 g puhított csokoládét. Belekeverün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Klasszikus csokoládétorta
Klasszikus csokoládétorta

Először is a piskótához kimérek mindent: egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Norita
Gesztenyetorta
Gesztenyetorta

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a tojáshabhoz keverjük. Beleszitáljuk a liszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk